Sporazum med uporabnikom in spletnim mestom

Spletno mesto http://www.osormoz.si (v nadaljevanju spletno mesto)  je sestavljeno iz različnih spletnih strani, ki jih upravlja Osnovna šola Ormož (v nadaljevanju šola).
Spletno mesto vam je na voljo pod pogojem, da ga sprejmete in na njem ničesar ne spreminjate. Spreminjanje spletne strani je dovoljeno le uporabnikom na šoli, ki jim je za to opravilo bil dodeljen dostop in ustrezne pravice urejanja. Vaša uporaba spletnega mesta pomeni sprejemanje vseh pogojev in obvestil.

 

Spreminjanje pogojev uporabe

Šola si pridržuje pravico, da spremeni pogoje in obvestila, ki veljajo na spletnem mestu.

 

Nezakonita uporaba

Uporabnik spletnega mesta jamči, da ga ne bo uporabljal v namene, ki so protizakoniti ali prepovedani. Spletnega mesta ni dovoljeno uporabljati na načine, s katerimi poškodujete, onemogočite, preobremenite ali poškodujete to spletno mesto; poleg tega ne smete posegati v uporabo in obiskovanje drugih uporabnikov tega spletnega mesta. Nedovoljeno je pridobivanje ali poskus pridobivanja materialov ali podatkov na kakršen koli način brez pisnega privoljenja šole.

 

Uporaba komunikacijskih storitev

Spletno mesto šole lahko vsebuje storitve za oglasne deske in klepete, novičarske skupine, forume, skupnosti, osebne spletne strani, koledarje in/ali druge storitve sporočanja ali komunikacije, s katerimi lahko komunicirate s širšo javnostjo ali skupino (v nadaljevanju storitve). Uporabnik soglaša, da bo storitve uporabljal samo za objavljanje, pošiljanje in prejemanje sporočil in materialov, ki so ustrezni in povezani z določeno storitvijo.

 

Prepovedano je:

  • Kakor koli kršiti veljavno zakonodajo in pravice drugih uporabnikov.
  • Objavljati, nalagati, širiti ali razglaševati neprimerne, sramotne, opravljive, goljufive, nespodobne ali nezakonite teme, imena ali informacije.
  • Nalagati datoteke, ki vsebujejo programsko opremo ali drug material, ki je zaščiten z zakoni intelektualne lastnine (ali s pravicami do zasebnosti ali javnosti), razen če te pravice posedujete, nadzorujete ali imate vsa potrebna soglasja.
  • Nalagati datoteke, ki vsebujejo viruse, poškodovane datoteke ali druge podobne programske opreme ali programe, ki lahko poškodujejo delovanje drugega računalnika.
  • Oglaševati ali ponujati izdelke ali storitev za kateri koli poslovni namen, razen če storitev izrecno dovoljuje takšna sporočila.
  • Prenašati datoteke, ki jih objavijo drugi uporabniki storitve, za katere veste oz. bi morali vedeti, da jih v skladu z zakonom ne smete širiti na tak način.
  • Na kakršen koli način zbirati podatke o drugih brez njihovega soglasja.

 

Šola se ne obvezuje k nadzorovanju storitev, si pa pridržuje pravico, da pregleda materiale, ki so objavljeni in jih odstrani brez pojasnila. Šola si pridržuje pravico, da prekine vaš dostop do katere koli ali vseh storitev kadar koli brez predhodnega obvestila in iz katerega koli vzroka.
Šola ne nadzoruje ali potrjuje vsebine, sporočil ali informacij v storitvah, zato se izrecno odpoveduje odgovornosti v zvezi s storitvami in dejanji, ki izhajajo iz vašega sodelovanja v teh storitvah. V storitvah izražena mnenja ne izražajo mnenja šole.
Za materiale, naložene v storitvah, veljajo objavljene omejitve o uporabi, razmnoževanju in/ali širjenju. Če prenesete materiale, odgovarjate za upoštevanje teh omejitev in omejitev veljavne zakonodaje.

 

Varstvo osebnih podatkov

Šola se zavezuje, da podatke ki jih boste posredovali preko spletne strani ali na kakršenkoli drugi način ne bomo prodajali, posojali ali kakorkoli drugače posredovali tretjim osebam.

Vsi podatki bodo obravnavani zaupno in bodo uporabljeni zgolj za interno evidenco in v namen, zaradi katerega so bili posredovani. Vaši podatki bodo skrbno varovani pred izgubo, zlorabo, nepooblaščenim dostopom, razkrivanjem, spreminjanjem ali uničenjem.

Ob obisku strani se nekateri podatki (IP naslov, datum, čas, naslov strani iz katere prihajate) shranijo na strežnik. Ti podatki so anonimni, ne vsebujejo osebnih podatkov in se uporabljajo zgolj za statistične obdelave. Po končanem obisku se ti podatki po določenem času samodejno brišejo.

Spletne strani uporabljajo “piškotke” – več o njih v nadaljevanju spodaj.

 

Piškotki

Piškotek je manjša datoteka, ki se namesti na vašo napravo med obiskom spletne strani in ki jo stran, ki je piškotek izdala, prepozna. Namen uporabe piškotkov je izboljšati delovanje spletne strani in uporabniške izkušnje pri ogledu spletnih strani.

 

Nekateri piškotki, ki jih uporabljamo, so začasni, nekateri pa ostanejo shranjeni v vaši napravi določeno obdobje tudi, ko našo spletno stran zapustite. Z začasnimi piškotki merimo število obiskovalcev spletne strani, s shranjenimi pa hranimo kontaktne podatke za kasnejše obiske na naših spletnih straneh, tako da vaša prijava naslednjič ni več potrebna. Uporabljamo tudi shranjene piškotke, ki izvirajo z drugih spletnih mest: to so piškotki družbe Youtube, ki omogočajo, da si lahko na naših spletnih straneh ogledate določene video vsebine.

Večina brskalnikov uporabo piškotkov samodejno sprejme. Uporabo piškotkov pa lahko kadarkoli zavrnete. Če želite na svoji napravi piškotke zavrniti, lahko spremenite nastavitve brskalnika, ki ga uporabljate. Več podatkov o zavrnitvi piškotkov lahko najdete tudi na spletni strani s pojasnili in tej strani.

 

Izključitev odgovornosti

Spletna stran je postavljena in vzdrževana z največjo možno mero skrbnosti. Kljub temu šola ne more jamčiti za ažurnost, točnost ali pravilnost vseh informacij na straneh. Vse informacije na spletnih straneh se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila.

Prav tako šola ne sprejema odgovornosti za kakršnokoli škodo, ki bi neposredno ali posredno nastala zaradi uporabe, nepravilnega delovanja ali nedostopnosti te spletne strani.

V primeru sklicevanja ali povezovanja te spletne strani z drugimi, ki so v lasti ali upravljanju tretjih oseb, šola ne prevzema odgovornosti za vsebino ali pravilnost delovanja teh spletnih strani.

 

Avtorske pravice

Vse pravice pridržane. Vsa besedila, slike, grafike, animacije in drugi dokumenti, ki jih vsebuje spletna stran http://www.osormoz.si in njene podstrani , so v zakonsko dovoljenem okviru predmet avtorske zaščite ali druge oblike zaščite intelektualne lastnine.

Vsebino spletne strani ni dovoljeno kopirati, razpečavati, spremeniti ali na kakršenkoli drug način reproducirati razen v primeru pisnega soglasja šole, ki aktivno uveljavlja svoje pravice do intelektualne lastnine v največji možni meri, ki jo dovoljuje zakon.

 

Varovanje osebnih podatkov in pritožbe

 

V primeru, da uporabnik/obiskovalec spletne strani na spletišču najde informacije/podatke o osebnih podatkih ali drugih podatkih, za katere meni, da ne bi smeli biti objavljeni je dolžan kontaktirati šolo ali upravitelja šolskih spletnih strani in ga o tem obvestiti/opozoriti.

To stori preko obrazca PIŠITE NAM, kjer izbere željeni kontakt.

Prijava takšnih informacij naj vsebuje: vrsto podatka, kraj kje so ti podatki omenjeni, čas kdaj je te podatke opazil in kdo je tisti, ki opozorilo vlaga.

Dokler šola ne pozna vseh dejstev in pripomb veljajo splošna pravila objave. Ob opozorilu se šola zavezuje, da bo ustrezno ukrepala.

 

Pristojno sodišče

Za razlago in vsa pravna vprašanja v zvezi z uporabo materialov, ki so objavljeni na teh spletnih straneh se uporablja izključno slovensko pravo. Za zahtevke in spore v zvezi z uporabo omenjenih materialov je pristojno sodišče v Ormožu.

 

Zaključek

Z vstopom na spletno stran soglašate, da ste seznanjeni in se strinjate z vsemi zgoraj navedenimi pogoji.

 

 

Prijeten ogled vam želimo!

Nazaj