Ponedeljek je bil v krompirjevih počitnicah letos že drugo leto zapored rezerviran za srečanje živalovarstvenega krožka, ki se med šolskim letom zaradi večjega števila učencev težko izvaja, zato se dobivamo po sklicu.

Rdeča nit druženja med 8. in 13. uro je bila »Za vedno si odgovoren za to, kar si posvojil«. Gostili smo predstavnico DZŽ Pomurja, veterinarko Cvetko Marhold, vaditeljico šolanja psov in vzrediteljico pasme aljaški malamut Petro Pleh, Nadzornike za živali iz društva PAW ter 5 posvojenih psov. Največje veselje dneva so bili ljubljenčki, ki so jih učenci prinesli s seboj (hrčki, kunci, morski prašički, muce in oslica) ter jih predstavili tudi malim obiskovalcem iz Vrtca Ormož.

Utrinke s srečanja je posnela ekipa RTVSLO in si jih lahko ogledate v prvem prispevku Oddaje o živalih (http://ava.rtvslo.si/predvajaj/o-zivalih-in-ljudeh-oddaja-tv-maribor/ava2.174302216/ ).

V novembru nas čaka obisk razstave malih pasemskih živali v Ormožu, december pa bo dobrodelen, saj bomo izvedli veliko dobrodelno akcijo zbiranja hrane za živali ter jo tik pred prazniki predali pomoči potrebnim, da bodo prazniki zares dobili čarobno noto …

Tina Zadravec, mentorica