V petek, 30. 1. 2015, je Gimnazija Ormož organizirala naravoslovne delavnice in ogled planetarija. Naravoslovne delavnice iz fizike so se udeležili učenci 9. razreda OŠ Ormož. V dobro organizirani in izvedeni delavnici iz fizike so se razdelili v štiri skupine. Z računalnikom so merili hitrost zvoka, gravitacijski pospešek, nihajni čas nitnega nihala in gostoto magnetnega polja magneta v odvisnosti od razdalje od magneta. Posamezno skupino so vodili dijaki, in ko so z merjenjem končali, so svoje ugotovitve zapisali na delovnih listih. Nato so sledile menjave skupin.
Vsi učenci od 6. do 9. razreda pa so si ogledali predstavitev našega Osončja v napihljivem planetariju, ki je bil postavljen v telovadnici Gimnazije Ormož. Razlaga in predstavitev je bila zelo poučna in nazorna, učenci pa so bili navdušeni.
Na koncu se velja zahvaliti profesorjem in dijakom Gimnazije Ormož za zanimive ure.

Igor Kaučič

 

Zapis učenke:

V planetariju mi je bilo zelo všeč, saj so nam na zanimiv  način predstavili vsaj delček vesolja.Tam sem izvedela mnogo stvari, ki jih prej nisem vedela, na primer,da v vesolju obstajajo večje zvezde od Sonca,da je v vesolju več galaksij in še bi lahko naštevala.Najbolj pa mi je bil všeč način, kako so nam to predstavili, in sicer tako, da smo šli v napihljiv balon in tam v krogu gledali predstavitev vesolja.

Tina Voljč, 6. b