V ponedeljek, 13. aprila, je med mlade bralce naše šole, ki so tekmovali za BRALNO ZNAČKO, kot gostja prišla mladinska pisateljica Majda Koren. Učenci so se v dopoldanskih z njo srečali v Beli dvorani grajske pristave v dveh skupinah, saj je bilo letos zelo veliko pridnih bralcev, kar 255 od 367 ali 69,5% učencev. Mlajšim bralcem (1. do 3. razred) je predstavila priljubljene knjige o pošasti Mici. Dogodivščine temeljijo na njenih lastnih doživetjih s svojimi otroki, ker ima tri sinove in po njenih besedah je bilo odraščanje le- teh zelo pestro in zanimivo, saj so ušpičili prenekatero neumnost. Zelo rada pa je tudi učiteljica, in ker bi rada otrokom pomagala pri premagovanju začetniških bralnih težav, se je odločila, da napiše zgodbe zajca Zlatka, ki so zanimive zlasti zato, ker v njih prevladujejo besede na določeno črko.

Starejšim učencem (4. do 9. razred) je povedala marsikaj zanimivega o svojem odraščanju, saj je raje kot v šolo zavila v knjižnico, ker jo je že od nekdaj privlačil svet knjig in branja. Seveda »špricanje« pouka ni ostalo neopaženo. Preko svojega dela »Julija je zaljubljena, lol« pa je predstavila pasti sodobnih socialnih omrežij (facebook), saj tam preži veliko nevarnosti na mlade uporabnike.

Dopoldan je kar prehitro minil, saj je pisateljica mladim nadebudnim bralcem natresla veliko zanimivosti in jih vzpodbudila za nadaljnje branje. Učenci so tako v lep pomladni dan odnesli lep spomin na srečanje in navdušenje za knjige.

Slavica Šajnović, mentorica Bralne značke OŠ Ormož

Traveler DC 120 Traveler DC 120 Traveler DC 120 Traveler DC 120