V torek, 19. 4. 2016, smo se z učenci od 1. do 3. razreda odpravili na Ptuj. V Mestnem gledališču Ptuj smo si ogledali predstavo Iva Andrića z naslovom Aska in volk. Glavna oseba je ovčka Aska. V ovčjem svetu, kjer se je rodila, velja umetnost za nekaj popolnoma nekoristnega in nepotrebnega. Še posebej nekoristna in neumna se v ovčjem svetu zdi ideja, da bi se ovčica lotila študija baleta. Prav na dan, ko z uspehom konča prvi razred baletne šole, sreča strašnega volka. Zdi se, da se, da se bo na njen najsrečnejši dan končalo tudi njeno življenje. Vendar pa Aska z nagonskim vzgibom začne pred strašnim volkom plesati ter ga s svojim gibanjem popolnoma očara.

Po predstavi smo se sprehodili po mestu ter si ogledali nekatere znamenitosti, kot so Dominikanski samostan Ptuj, Orfejev spomenik, mestni stolp, Florjanov spomenik, mestna hiša, Minoritski samostan ter grad.

Učenci pa so takole zapisali svoje vtise s kulturnega dne:

Tilen, 1. b: Meni je bil pri predstavi najbolj všeč volk.

Iva – Tia, 1. b: Pričakovala sem več lutkarjev, všeč mi je bil ovčkin ples. Lepo mi je bilo, ko smo si ogledali razgled z gradu, saj sem bila tam prvič.

Maks, 1. b: Všeč mi je bila ovčka, ki je šla v baletno šolo. Zanimivo je bilo, da je bila samo ena lutkarica za vse vloge.

Luka, 2. a: Predstava mi je bila kar všeč. V mestu mi je bila všeč mestna hiša.

Rok, 3. a: Igrala je samo ena oseba. Videli smo samostan in grad ter mestno hišo.

Neja, 3. a: Na predstavi mi je bila najlepša ovčka. Všeč mi je bila vožnja z avtobusom.

Maša, 3. a: Ko smo se peljali na Ptuj, sem se zabavala. V gledališču smo se usedli na svoje sedeže. Pričela se je predstava. Nastopala je le ena igralka. Na koncu smo igralko nagradili z aplavzom. Potem smo si ogledali še mesto. Z avtobusom smo se vrnili v šolo.

 

Nosilka kulturnega dne:

Ksenja Šoštarič