OBMOČNO SREČANJE LUTKOVNIH SKUPIN – Ostržkov dan

V petek, 10. 3. 2017, so se učenci, ki obiskujejo lutkovni krožek, udeležili območnega srečanja lutkovnih skupin v Ormožu.

V šolskem letu 2016/17 smo si zadali poseben izziv, saj smo sami zapisali besedilo za predstavo. Najprej smo se pogovorili, kakšni bosta vsebina in namen predstave. Ker živimo v potrošniškem svetu, in ker smo EKO šola, smo se odločili, da bomo pozornost namenili odpadkom in ločevanju le teh.

V predstavi so se v vloge lutk vživeli Jan Dogša,  Zala Jurkovič, Vanesa Šuen, Val Voršič, Jona Lesar, Alja Jaušovec, Valentina Žalar, Nino Dragarič in Tea Špešič. V predstavi so učenci pazili na animacijo lutke, gibanje v prostoru in govor. Z nastopom so bili učenci zadovoljni.

Zapisala mentorica krožka:

mag. Maja Korban Črnjavič, prof.

 

 

Tudi otroci Lutkovne pripravnice so se predstavili na srečanju lutkovnih skupin. Sodelujejo učenci prvega, drugega in tretjega razreda. Večina lutkarjev se je z lutkami srečala prvič, zato si še nabiramo izkušnje in tovrstna znanja. Ob prebiranju pravljic smo dobili navdih za predstavo, s katero smo se predstavili. Priredili smo jo po svoje, otroci pa so prispevali svoje ideje za lutke in sceno. Predstavili smo se s predstavo avtorice Lieve Baeten Hiša čarovnic. V predstavi smo poskusili prikazati zanimivo življenje čarovnic, katere obišče čarovnička Betka s svojim muckom Jokcem, ki zmeraj nekaj ušpiči. Zaigrali smo s stožčastimi lutkami na palici.  Predstavo smo  glasbeno popestrili s flavto in Orffovimi glasbili, na katera so lutkarji zaigrali kar sami. Otroci so se nastopa na velikem odru zelo veselili. Tremo smo poskusili pustiti za zaodrjem, zato so otroci na odru nastopili kar sproščeno.

V lutkovno pripravnico so vključene učenke in učenci: Ana Roškar, Nik Mohorko, Žana Trop, Tilen Kumer, Tjan Mlakar, Liona Dernikovič, Tia Mesarec, Sara Vesenjak ter Lana Zorko.

Na srečanju je nastopila tudi Lutkovna skupina 1. letnika predšolske vzgoje Gimnazije Ormož, Lutkovna skupina Osnovne šole sveti Tomaž, Lutkovna skupina Osnovne šole Ormož ter Lutkovna skupina Osnovne šole Središče ob Dravi.

Predstave je spremljala strokovna spremljevalka Mojca Redjko, s katero smo mentorji po  predstavah opravili razgovor.

 

Mentorica Lutkovne pripravnice:

                                                                                                                                   Ksenja Šoštarič, dipl.vzg.