Pod okriljem Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti, območne izpostave Ormož, je v torek, 20. 3. 2018, potekalo srečanje lutkovnih skupin. Predstavile so se: Lutkovna pripravnica Vrtca Miklavž pri Ormožu, Lutkovna pripravnica Osnovne šole Ormož, Lutkovna skupina Osnovne šole središče ob Dravi, Lutkovna skupina Osnovne šole Miklavž pri Ormožu, Lutkovna skupina Osnovne šole Ormož in Lutkovni krožek Osnovne šole sveti Tomaž.

Lutkovno srečanje je budno spremljala strokovna spremljevalka Mojca Redjko, ki je ob koncu srečanja pohvalila naše delo z učenci in ohranjanje lutkarstva v osnovni šoli.

Lutkovna pripravnica OŠ Ormož se je predstavila s predstavo Jane Milčinski Kdo se boji vode. Kdo bi si mislil, da se zmaj vode boji? Kljub njegovi trmoglavosti in važnosti  ga žabici uspe zvabiti v vodo. V predstavi smo uporabili plišaste igračke, ki otrokom omogočajo najboljši stik z lutko in njihovo navezanost nanje. Otroci so sami poskrbeli za glasbeno spremljavo v živo, kar so speljali zelo natančno in z veliko odgovornostjo.

V predstavi so nastopali:

Neža Zorko, Anže Mesarec, Nikol Švetak, Ana Roškar, Lili Kosec, Timotej Perša Pintarič.

 

Na srečanju lutkovnih skupin so se prijavili tudi učenci, ki obiskujejo Lutkovno skupino OŠ Ormož. V letošnjem šolskem letu smo si zadali prav poseben izziv. Odločili smo se, da si bomo temo in besedilo lutkovne predstave določili kar sami. Gledanje televizije predstavlja današnjemu mlademu človeku vsakodnevni domači ritual, in ker jim je tematika gledanja televizije blizu, smo le-to prenesli na lutke. Tako je nastala nova beseda LUTKOVIZIJA, ki nam ponuja ogled različnih lutkovizijskih programov. Le kaj naj počneta sestrici, ki sta sami doma? Seveda si želita ogledati, kaj se dogaja na lutkoviziji.
V predstavi so nastopali:

Alja Jaušovec, Valentina Žalar, Zala Jurkovič, Jan Dogša, Vanesa Šuen, Val Voršič, Tilen Mesarec, Jona Lesar, Nana Voršič, Eva Pižeta, Miha Dogša, Uršula Škorjanec, Taja Arnuš.

Strokovna ocenjevalka Mojca Redjko je predstavo pohvalila, izpostavila je tehnično raznolikost, senčno animacijo in glasbeno spremljavo.

Zapisali mentorici:

mag. Maja Korban Črnjavič, prof. in Ksenja Šoštarič, dipl. vzg.