Med 3. in 6. majem poteka Svetovni kongres ambasadorjev živali in narave, ki ga organizira Ranč Kaja in Grom. V sklopu dogodka je potekal tudi vseslovenski nagradni literarno-likovni natečaj za učence osnovnih šol, na katerega se je lahko prijavilo le 10 slovenskih šol. OŠ Ormož je zastopalo 21 učencev Živalovarstvenega krožka.

Konec aprila je strokovna komisija izmed prispelih izdelkov izbrala 3 najbolj izvirne iz vsake šole, ker pa jih je delo našega Živalovarstvenega krožka še posebej navdušilo, se je komisija odločila, da izmed izdelkov naših učencev izbere kar 4 najbolj izvirne.

S svojimi izdelki so tako po mnenju komisije najbolj izstopale: Luna Iza Pučko (6. a), Maša Murad (5. a), Kaja Fafulić (6. b) in Nika Zidarič (8. b).

Nagrajene učenke se bodo skupaj z mentorico Tino Zadravec odpravile na slovesno podelitev, ki bo v nedeljo, 6. maja, v hotelu Planja na Rogli. Podelitvi bo sledila še izkušenjska nagrada – doživetje v naravi »Mladi Ranger«.

Vsi izdelki so objavljeni na spletni strani kongresa: http://ana-meeting.weebly.com/primary-schools–osnovne-scaronole.html .

Mentorica: Tina Zadravec, prof.