MEDNARODNA MOBILNOST ERASMUS+ (LITVA)

1. dan – 14. 5. 2108

Prvi, potovalni dan je za nami. Zgodaj zjutraj smo se iz Ormoža odpravili preko Maribora proti Dunaju. Sledil je polet proti Rigi in Palangi, kjer so nas pričakali naši gostitelji. Popoldne smo preživeli z litvanskimi gostitelji in njihovimi družinami. Jutri nas čaka naporen dan na šoli.

2. dan – 15. 5. 2108

Drugi dan smo pričeli z učno uro jezikov, izdelali smo mednarodni slovar v osmih jezikih, torej v 7 partnerskih jezikih  in angleščini. Sledil je uradni sprejem vseh udeležencev mednarodnega srečanja.

Na projektnem sestanku so vse šole skozi vse čute predstavile prejšnje mednarodno srečanje v Španiji. Pri kosilu smo okušali nacionalno hrano: boršč (pesina juha), pariški piščanec, nariban korenček, redkev s kumaricami in rukolo ter francoska solata.

Športno tekmovanje se je odvijalo v telovadnici. Dekleta so fante premagala v odbojki.

Učitelji smo imeli voden ogled Preikule.

Popoldne so učenci preživeli z gostitelji na bowlingu in v shopingu.

Učitelji smo dan zaključili z uradno večerjo.

3. dan – 16. 5. 2108

4. dan – 17. 5. 2108

Četrtek je minil v znamenju mednarodne konference, sejma raznolikosti, zaključne prireditve in večerne zabave.

Zjutraj smo se udeležili mednarodne konference Uporaba interneta in novih tehnologij za spodbujanje naprednega mišljenja.

Konferenci so sledile delavnice, v katerih smo se učili uporabljati številne zanimive programe.

Popoldne smo se predstavili plesno in  pevsko točko. Iza je zapela Nabiralko zvez, Slovenska golica pa je dvignila dvorano na noge. Na sejmu raznolikosti smo spoznavali kulinarične dobrote vseh partnerskih držav.

 

5. dan – 18. 5. 2108