V torek, 2. 10. 2018, smo na OŠ Ormož izvedli kulturni dan.  Tudi 5. razredi smo dan prilagodili aktualni temi, ki je vsakodnevno vpeta v šolanje učencev in v šolski sistem.

Dan smo pričeli z ogledom predstave, v kateri so igralci skušali prikazati, kako se šolstvo in šolski sistem spreminja skozi čas. Nato so bili naši prvošolci sprejeti v šolsko skupnost, saj so s sprejeto zaobljubo vstopili v našo skupnost in tako postali del naše velike družine učencev na šoli. Sledile so dejavnosti v razredu, kjer smo ugotavljali, kaj je v našem sistemu dobro in kaj bi učenci spremenili. Ker pa je lepa beseda in lepa gesta v današnjeh času postala že redkost, oz. bi si želeli, da bi se okrog nas dogajalo čim več pozitivnih misli in dejanj, smo se odločili, da bomo izdelali nekaj, s čimer bi lahko za trenutek pričarali nasmeh na drugih. Zato smo izdelali cvetove sreče, katere so si lahko mimoidoči na šoli vzeli.

Dan smo zaključili s pozitivno mislijo in željo, da bi v šolskem sistemu, ki ga imamo, našli trenutke, ki bi nas radostili in prinašali nasmeh na obraz. To so bile želje učencev, kakor pravi tudi Feri Lainšček “Vse želje so skupne in tudi posebne. Vsak nosi kaj v srcu, kar drugi ne čuti. Življenje je čudež in vse je mogoče, ko ptica mladosti razpira peruti.”

 

Zapisala: Mag. Maja Korban Črnjavič, vodja KD