1. dan – 27. 3. 2019

Tretješolci OŠ Ormož so se odpravili v šolo v naravi v CŠOD Škorpijon. Dom se nahaja v prečudoviti, skorajda neokrnjeni naravi. Vodja doma je učence in učiteljice prijazno sprejela, jih seznanila s pravili in dejavnostmi, ki jih čakajo. Po kosilu so se odpravili na pohod do avstrijske meje. Nato so prisluhnili zanimivostim o astronomiji (o zvezdah, planetih, galaksiji,….). Po večerji pa je sledil pohod s svetilkami in ogledovanjem zvezd.

 2. dan – 28. 3. 2019

Zbudili smo se v sveže hladno jutro. Najprej smo se razgibali, da nam je zajtrk bolje teknil. Po zajtrku smo se preizkusili v streljanju z lokom in igranju športnih iger, pri katerih je bilo najpomembneje timsko sodelovanje. Sledil je krajši učni sprehod po bližnjem gozdu. Kosilo nam je po vseh teh aktivnostih zelo teknilo. Obiskali smo trgovinico, kjer smo si kupili nekaj spominkov. Aktivnosti smo nadaljevali na svežem zraku, v gozdu, kjer smo gradili bivake in se ob temu čudovito zabavali. Nato je sledila delavnica o vremenu in vremenskih pojavih, Mladi vremenoslovec.

3. dan – 29. 3. 2019

Zadnji dan našega bivanja v domu Škorpijon smo pričeli z obilnim zajtrkom in pakiranjem prtljage. Nato smo se odpravili v gozd ustvarjat iz naravnega materiala in si šli ogledat živali na kmetiji. Po kosilu smo se polni novih doživetij odpravili proti domu.