Datum: 2. 4. 2020

OBVESTILO – VPIS V SREDNJE ŠOLE,

veseli me, da se zavedate odgovornosti, ki so povezane z delom za šolo. Mnoge skrbi, kako bo potekal vpis v srednje šole v danih razmerah.
Ponovno prilagam besedilo iz Okrožnice Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, v kateri je zapisano, da je prvotno postavljen rok za prijavo za vpis v srednje šole za prihodnje šolsko leto (to je 2. 4. 2020) prestavljen in bo sporočen naknadno, ko se bodo učenci vrnili v šolske klopi.
Vse pomembne informacije objavljam na šolski spletni strani  pod zavihkom UČENCI – SVETOVALNICA ZA UČENCE. Vabim vas, da se mi pridružite in jih preberete.
Lepo se imejte in se veliko smejte,
pedagoginja Majda

 

BESEDILO IZ OKROŽNICE MIZŠ


Vse kandidate, ki se prijavljajo za vpis v srednje šole za prihodnje šolsko leto 2020/2021 obveščamo, da bodo srednje šole, ki še niso izvedle preizkusov nadarjenosti, ki so pogoj za vpis v nekatere srednješolske izobraževalne programe, v katere se želijo prijaviti devetošolci, ali razgovorov z devetošolci, ki se prijavljajo za vpis v športne oddelke Gimnazije, te aktivnosti izvedle po izteku ukrepa začasnega prenehanja vzgojno – izobraževalne dejavnosti. Prav tako bo prvotno postavljen rok za prijavo za vpis v srednje šole za prihodnje šolsko leto (to je 2. 4. 2020) prestavljen.
Tistim devetošolcem, ki ste morda prijavnico za vpis že poslali na izbrano srednjo šolo, naj povemo, da bodo seveda že poslane prijavnice sprejete in upoštevane, sicer pa je rok za prijavo, ki je določen z rokovnikom, kot rečeno, prestavljen in bo sporočen naknadno, ko se bodo učenci vrnili v šolske klopi.