Vsi nosijo maske,

jaz nočem se skriti –

verjamem še v sanje,

želim še ljubiti. (Feri Lainšček)

Teden otroka, od 5. do 9. oktobra je bil prav poseben. Kljub aktualnim razmeram je bilo dogajanje zelo pestro, saj so se odvijale različne dejavnosti.

V petek, 9. oktobra, je potekal kulturni dan. Učenci od 1. do 9. razreda so ustvarjali na temo pesmi pesniške zbirke NE pesnika (pa tudi pisatelja in scenarista) Ferija Lainščka.

Pesmi iz te pesniške zbirke predstavijo upornost otrok in najstnikov, ki šele spoznavajo svet okoli sebe in se ne strinjajo vedno s svetom odraslih, ali pa poskušajo postavljati lastna pravila. Vse to je del odraščanja na poti v odraslost.

Dan je bil zamišljen tako, da so učenci poslušali ali prebirali pesmi, nato pa je sledilo poustvarjanje. Tako so nastale nove pesmi na določeno tematiko, tudi ilustracije. Učenci so ustvarjali tudi lastno glasbeno spremljavo, spoznavali kantavtorico, pevko in skladateljico Ditko, bili tudi plesno ustvarjalni, skratka, vsak učenec je našel nekaj zase. Nastale so prave male umetnine.

Ustvarjalni dan je popestril nastop v živo, saj sta nas Ditka in Feri razveselila s svojim obiskom. Skupaj smo preživeli prijetno uro, pozorno poslušali Ferija in navdušeno prepevali z Ditko v športni dvorani.

Po nastopu pa so učenci svoje izdelke razstavili na hodnikih ob svojih učilnicah.

Dan je bil ustvarjalen in prijeten, kot nalašč za zaključek ob Tednu otroka.

                                                                                                        Slavica Šajnović